Sakret Blog

2018. január 25.

A glettelésről röviden

SAKRET DG Készre kevert ásványi glett

 A vakolatok és falazatok készítésekor az egyik legfontosabb mégis sokszor mellőzött elvárásunk az esztétikai megjelenés. A szép megjelenés – és nem utolsó sorban butoraink beépítésekor tapasztalt illeszkedés – fontos szempont és ennek elérésének egyik alapfeltétele a sík és hordképes alapfelület kialakítása. Belső falfelületeink többfélék lehetnek, ezért simításukhoz, glettelésükhoz jól alklamazkodó és egyenletes minőségű és tulajdonságú glettre van szükség. Ennek egyik legjobb terméke a SAKRET DG, mert készre kevert, könnyen fel- és eldolgozható, jó tapadóképességgel rendelkező többcélú glettanyag. Az alapfelület szempontjából felhordható beton és vasbeton, vakolt vagy gipszkarton felületre. Finom szemcsemérete miatt ideális anyaga a vékony glettelési, simítási feladatokhoz.

A termék gyárilag készre kevert, ezért nem kell hozzáadni semmit. A csomagolás felnyitása után a érdemes az anyagot átkeverni, átmozgatni. Feldolgozható kézi és gépi eszközökkel is. Ez természetesen jelenti mind a felhordást, mind a csiszolást. Az annyag felületre való juttatása előtt az alafelület anyagának és nedvszvásának függvényében javasolt alapfelület előkészítőt, alapozót használni. Az alapozó száradása után felvihető a glett. A képeken egy airless (levegő nélküli – dugattyús) géppel lett felhordva, de glettvassal - kis gyakorlás után közepes felkészültséggel - is könnyen felvihető a felületre és megfelelő minőséget érhetünk el. A csiszolás előtt a rétegvastagságtól függően – mm-ként 1 nap – várnunk kell. Könnyen csiszolható, ezért a csiszolás során érdemes a felület síktartását és simaságát folyamatosan ellenőrizni.

A kikötött, becsiszolt, portalanított felület optimális fogadófelülete a befejező rétegenek, legyen az festés, diszítővakolat vagy hidegburkolat.

 

A termék elérhető és megvásárolható a legtöbb kereskedőpartnerünknél és barkácsáruházban.

 

További információk: DG Diszperziós glett

Aktuális

Eltérő felhasználáshoz megfelelő ragasztót
A piaci igényekhez igazodva a SAKRET három új hidegburko…
A könnyebb tárolás és bekeverés érdekében új 5 kg-os vödörben az FF A SAKRET kínálatában szereplő FF…
  A párhuzamos termékfejlesztésnek és az újtípusú alapanyagoknak köszönhetően új termékkel bővült a …
Kedves Partnerünk! A SAKRET Hungária Bt. akciós kampányt hirdet amelynek keretében burkolástechnikai…
Utólagos szigetelés, vakolat-rehabilitáció Előzetes Alkalmazástechnikai javaslat alapján 2015-ben me…