Sakret Blog

2018. január 25.

A glettelésről röviden

SAKRET DG Készre kevert ásványi glett

 A vakolatok és falazatok készítésekor az egyik legfontosabb mégis sokszor mellőzött elvárásunk az esztétikai megjelenés. A szép megjelenés – és nem utolsó sorban butoraink beépítésekor tapasztalt illeszkedés – fontos szempont és ennek elérésének egyik alapfeltétele a sík és hordképes alapfelület kialakítása. Belső falfelületeink többfélék lehetnek, ezért simításukhoz, glettelésükhoz jól alklamazkodó és egyenletes minőségű és tulajdonságú glettre van szükség. Ennek egyik legjobb terméke a SAKRET DG, mert készre kevert, könnyen fel- és eldolgozható, jó tapadóképességgel rendelkező többcélú glettanyag. Az alapfelület szempontjából felhordható beton és vasbeton, vakolt vagy gipszkarton felületre. Finom szemcsemérete miatt ideális anyaga a vékony glettelési, simítási feladatokhoz.

A termék gyárilag készre kevert, ezért nem kell hozzáadni semmit. A csomagolás felnyitása után a érdemes az anyagot átkeverni, átmozgatni. Feldolgozható kézi és gépi eszközökkel is. Ez természetesen jelenti mind a felhordást, mind a csiszolást. Az annyag felületre való juttatása előtt az alafelület anyagának és nedvszvásának függvényében javasolt alapfelület előkészítőt, alapozót használni. Az alapozó száradása után felvihető a glett. A képeken egy airless (levegő nélküli – dugattyús) géppel lett felhordva, de glettvassal - kis gyakorlás után közepes felkészültséggel - is könnyen felvihető a felületre és megfelelő minőséget érhetünk el. A csiszolás előtt a rétegvastagságtól függően – mm-ként 1 nap – várnunk kell. Könnyen csiszolható, ezért a csiszolás során érdemes a felület síktartását és simaságát folyamatosan ellenőrizni.

A kikötött, becsiszolt, portalanított felület optimális fogadófelülete a befejező rétegenek, legyen az festés, diszítővakolat vagy hidegburkolat.

 

A termék elérhető és megvásárolható a legtöbb kereskedőpartnerünknél és barkácsáruházban.

 

További információk: DG Diszperziós glett

Aktuális

Az Egri vár támfalának helyreállítási munkálatainál a SAKRET SM4PF S gyorskötésű, szálerősített lőtt…

Termékeinket folyamatos fejlesztés, minőségellenőrzés mellett, a felhasználói igényeket is szem előt

Üdvözöljük a profi burkolástechnika világában!

 

Vásároljon legalább 1 raklap FFK-Max Emelt minőségű

Elérhető a SAKRET 2021. évi árjegyzéke a letöltések menü alatt. Az árjegyzék új termékkel és aktuali…
Elérhető a SAKRET 2021. évi árjegyzéke a letöltések menü alatt. Az árjegyzék új termékkel és aktuali…