Betonfelületeink védelme

Az építőipar az elmúlt 50-100 évben mind magas és mélyépítésben a cementkötésű anyagokat, azon belül a betont használta legnagyobb mennyiségben. A mérnöki létesítmények, hidak, alagutak, magas épületek kivitelezése elképzelhetetlen lenne beton nélkül. A beton tulajdonságai közül ismerté vált, hogy a magas nyomószilárdság mellett hajlító-húzószilárdsága alacsony volt, repedésekkel szemben érzékeny, a beton pórusai, kapillárisai miatt külső hatásokra, tartósságra, vegyi hatásokra érzékeny volt. A fagyás-olvadás igénybevételével, az acélbetétek korróziója, ütő és fárasztó igénybevételekkel szemben kevésbé ellenálló. Ezen problémákra a kutatások során megoldások, válaszok születtek. A negatív tulajdonságok a tartósság szempontjából fontosak. A iparosodás fejlődésével az ellenállás, igénybevétel fogalmai is változtak. Például a légszennyezés – napjaink egyik legnagyobb környezeti problémája – miatt a levegő CO2 tartalma magasabb, mint 50 éve. Ezek a hatások a tönkremenetelt meggyorsítják és szükségessé teszik a felületi védelmet, rehabilitációt.

A betonok tönkremenetele, igénybevétele során fellépő károsodás javítására olyan esetekben, amikor nem cserélhetőek a szerkezetek igények jelentek meg, mellyel a szerkezetek tartóssága környezeti hatásokkal, igénybevételekkel szembeni ellenállásának megnövelése, tartósságának javítása volt a cél.

Ebből alakult ki a megnevezés is „Betonfelület védelem".

Ezek a termékek, termékcsoportok az utólagosan meglévő szerkezetekre általában vékonyabb rétegben, a fogadó szerkezettel azonos műszaki minőségben egyéb kiegészítő műszaki tartalommal kerülnek alkalmazásra.

A termékek műszaki csoportosítása szempontjából több termékkört megkülönböztetünk:

CC /CementConcrete/ Az ismert cement kötőanyagú beton, mely egyéb kiegészítő adalékszereket és töltőanyagokat tartalmaz. Termékeink közül a Száraz lövellt technológiás Lőttbetonokat sorolhatjuk ide. Ezek alagutak, résfalak, alap megerősítésekre szolgáló, zsaluzat nélküli függőleges betonfal felület szórt technológiás kialakításához.

PCC /Polimer Cement Concrete/ Cement-polimer kötésű beton. A cement mellett polimer is megjelenik, mint kötőanyag, igaz jóval alacsonyabb adagolási mennyiségben. Emellett adalékszerek és adalékokkal töltött betonokról, habarcsokról beszélünk.

Ezek a termékek kézi feldolgozású SAKRET Rekocrete márkanéven megjelenő betonjavító-habarcsok.

A felületi hibák felismerése, diagnosztizálása és feltárása ugyanolyan fontos, mintajavítást követő időjárási és környezeti hatásokkal szembeni ellenállás, védő bevonat, festék készítése. Ezek a bevonatok műszaki tartalomban azonban eltérnek a magasépítésben alkalmazott sok esetben nagy arányban dekorációs célt szolgáló festékek.

A mai betontechnológiai ismeretek mellett Európai Unióban e kérdésekkel már szabványsorozat foglalkozik, mely az Unió minden tagállamában elfogadott. Termékeink minőségével ezeket a szabályozásokat követjük és megfeleltetjük, így a műszakilag megfelelő választ tudunk adni az egyes beton, vasbeton-védelmi munkálatokra.

Aktuális

Az Egri vár támfalának helyreállítási munkálatainál a SAKRET SM4PF S gyorskötésű, szálerősített lőtt…

Termékeinket folyamatos fejlesztés, minőségellenőrzés mellett, a felhasználói igényeket is szem előt

Üdvözöljük a profi burkolástechnika világában!

 

Vásároljon legalább 1 raklap FFK-Max Emelt minőségű

Elérhető a SAKRET 2021. évi árjegyzéke a letöltések menü alatt. Az árjegyzék új termékkel és aktuali…
Elérhető a SAKRET 2021. évi árjegyzéke a letöltések menü alatt. Az árjegyzék új termékkel és aktuali…