Hírek

 

Új vakolat a SAKRET kínálatában!

Sakret
2017. július 25.
Új vakolat a SAKRET kínálatában!

 

A párhuzamos termékfejlesztésnek és az újtípusú alapanyagoknak köszönhetően új termékkel bővült a SAKRET vakolat kínálata.
Az APN-ben összpontosul többéves tapasztalatunk és a piac újtípusú elvárása a vakolatokkal szemben. Könnyű feldolgozás és esztétikus végső felület.

Vakolatok

Belső felületeink és homlokzataink arca

Felületeink végső megjelenésének meghatározói a vakolatok. Esztétikus és építészetileg igényes felületek viszont csak úgy alakíthatóak ki, ha feladatra tervezett és megfelelő anyagot alkalmazunk. Kiválasztásukkor csak érdemes néhány alapvető tulajdonságot szem előtt tartani. A SAKRET kínálatában a legkülönfélébb feladatokra is megtalálj a megfelelő anyagot az érdeklődő.

A vakolási feladatoknál az embernek az a csalóka érzése lehet, hogy könnyű kivitelezni és nem igényel különösebb szakértelmet. Az igazság viszont az, hogy sok későbbi kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, amennyiben gondosan előkészítjük a teljes munkafolyamatot   legyen szó az anyagválasztásról vagy az alapfelület előkészítéséről.

Széles termékpalettáról választhatunk a vakolatok tekintetében. Ennek alapvetően az a célja, hogy a megfelelő felületre és feladatra a megfelelő vakolóhabarcs kerüljön. A legfontosabb típusok röviden:

-          Kézi/gépi vakolatok – feldolgozás módjában különböznek. Elmondható, hogy ami géppel feldolgozható az általában (nem mindig) kézzel is használható, de javasolt kézi feldolgozás esetén direkt erre a feladatra kifejlesztett vakolóhabarcsot használni

-          Normál/könnyített – a normál vakolatból egy rétegben kb. 1-1,5 cm vastagság hordható fel (anyagszükségletük 14-16 kg/m2/cm), könnyített vakolatoknál ez kb. 2 cm (anyagszükségletük 10-11 kg/m2/cm). A könnyített vakolatok anyagszükséglete m2-ként kevesebb és felületileg változó vastagságot is jobban tolerálja, páraáteresztő képessége általában jobb, de áruk általában magasabb, mint a normál vakolatoké.

-          Cementes/gipszes – a cementes vakolatokat az emberiség viszonylag régóta ismeri, és széles körben alkalmazza. Időjárással szembeni ellenállása jó és széles spektrumon gyártható. A gipszes vakolatok páraáteresztése és belső lakásklímára gyakorolt hatása kiemelkedő, de vizes helyiségekben, illetve kültérben nem alkalmazhatóak, mert víz hatására visszalágyulnak.

Általánosan elmondható, hogy a felület legyen tiszta, portól, olajtól, zsírtól, só kiválástól és a tapadást, rögzítést gátló egyéb szennyeződésektől mentes. Figyeljünk a feldolgozáskori időjárási viszonyokra és ennek megfelelően készítsük elő a felületet és védjük meg a környezeti hatásoktól, ha szükséges.

  1. Habarcs (zsákon szereplő vízmennyiséggel történő) bekeverése

Egyszerre annyit keverjünk be, amennyit el is tudunk használni, használjunk könnyen osztható mennyiségeket (egész, fél, negyed zsák)

  1. 3 perc pihentetés után keverjük át újra az anyagot
  2. Hordjunk fel a falfelületre 1-2 cm vastag habarcsréteget (ügyeljünk rá, hogy amennyiben az alapfelület megköveteli, alapozzunk – a műszaki adatlapokban található információk alapján)
  3. Durván dolgozzuk el a felületen, ügyeljünk a síktartásra, ha szükséges használjunk vezető síneket, tömörítsük be
  4. Ha a felület kezd meghúzni (néhány óra) simítsuk be a felületet, ügyelve arra, hogy a felületet ne „simogassuk” túl sokat, mert a cementpép felúszik a felületre
  5. Amennyiben nem egyszerű, vakolt (festett) felületet szeretnénk, hanem esetleg burkolni fogunk rá, akkor javasolt az 5. lépést kihagyni, hogy a minél nagyobb tapadási felülete legyen a csemperagasztónak

Szükséges eszközök: keverőedény, keverőszár, kőműveskanál, serpenyő, vezető sínek, szintező, függő, műanyag- és szivacsos simító, vakolatgyalu 

Általános ház körüli vakolási feladatok ideális vakolata a SAKRET APN, mert kézzel és géppel is feldolgozható, anyagában besimítható (nem szükséges külön simítóvakolatot alkalmazni) és optimalizált vízigényének és vízmegtartó képességének köszönhetően kivitelezési szempontból gyengébb időjárási és hőmérséklet viszonyok között is alkalmazható.

 « Vissza

 

Aktuális

Második éve köszönti a SAKRET-Hungária Bt. vezetősége a jubiláló kollégákat, amely már-már hagyomány…
2021. szeptember. 23-24-én került megrendezésre a ÉPÜLETEINK ÉS MŰEMLÉKEINK konferencia, amelyen kiá…
Az Egri vár támfalának helyreállítási munkálatainál a SAKRET SM4PF S gyorskötésű, szálerősített lőtt…

Termékeinket folyamatos fejlesztés, minőségellenőrzés mellett, a felhasználói igényeket is szem előt

Üdvözöljük a profi burkolástechnika világában!

 

Vásároljon legalább 1 raklap FFK-Max Emelt minőségű